SADRŽAJ



Svojevremeno sam poželeo da napravim knjigu u kojoj bi bili skupljeni tekstovi koji su uticali na loš položaj našeg Stripa. Nije to želja da se opravda danasnje stanje i da se da argument onim pesimistima koji su uvek spremni da kazu "Eto ne može bolje, sve je bilo protiv nas".

Više je to želja da se pokaže kako je i pored strahovitih napada Strip uspeo da preživi, zahvaljujući entuzijastima i upornošću.

S obzirom na stanje u našem izdavaštvu i malim šansama da se objavi knjiga, rešio sam da tekstove stavljam na sajt. Uostalom trenutno bi bilo šteta uložiti novac u knjigu koja govori o ljudima koji nisu znali da cene Strip, kad postoji tako veliki broj autora koji više zaslužuju da im se štampaju radovi.

Nadam se da ćete mi pomoći u popunjavanju ove strane. Ako znate neki tekst koji je Strip predstavljao u negativnom kontekstu, javite mi koje je to izdanje, godinu, broj. Pa da pokušam da ga nađem. Ako slučajno neki takav tekst imate u svojoj arhivi molio bi da mi pošaljete fotokopiju teksta (između ostalog i kao fizički dokaz da je tekst uistinu postojao) pa ću ja to prekucati i postaviti na sajt.

Zlatko Milenkovic



 

 

PRIJAVA...

Ovaj news servis možete svakog petka dobijati i u "poštanskom sandučetu" vašeg računara. Za sve informacije o načinu i uslovima prijavljivanja kliknite na link koji vam je dat ispod ovog teksta.

MAILING LISTA

SPEC...

Povremeno su pojedini tekstovi, kao i pojedine informacije, dobijali svoje specijalne stranice. Prelaskom na "spec arhivu" ćete moći da pročitate i te priloge.

SPEC ARHIVA

KOLUMNE...

Strip vesti imaju svoje redovne kolumniste. A oni svoje stranice preko kojih lako možete doći do bilo kog broja njihove kolumne...

-Darko Macan
-Marko Stojanović
-Boris Lazić - Franc
-Aleksandar Žijak
-Zlatko Milenković
-Bojan M. Đukić
-Vanja Mišković