prosli broj - arhiva - sledeci broj


STRIP VESTI #43a
27.11.1999.


S A D R Z A J

1. PRVO VECE STRIPA U KLJUN KANTINI (Damir)
2. VASAR AUDIO-VIZUELNIH DOZIVLJAJA (Smith)


1. PRVO VECE STRIPA U KLJUN KANTINI

GOSTI IZ NS KLUBA OBOZAVALACA STRIPA

Klub ljubitelje umetnosti i nauke u Subotici ugostice Klub obozavalaca stripa iz Novog sada, u nedelju, 28 XI 1999, sa pocetkom u 20 casova, u svojim novim klubskim prostorijama KLJUNTINI (Harambasiceva 4). Rad kluba obozavalaca stripa predstavice Milos Sekulic, a posetioci ce imati priliku i da prelistavaju kolekciju od 30.000 stripova. U toku strip veceri bice prikazan i zanimljiv kratki dokumentarni film o bosanskim stripadzijama snimljen leta 1998 u Sarajevu u rezziji Milosa Kukurica i produkciji LOW FI videa.


2. VASAR AUDIO-VIZUELNIH DOZIVLJAJA

- turneja udruzenja ZADRUGA iliti RECIKLAZA -

U petak, 4. decembra 1999. godine u prostorijama KLJUNTINE u Subotici, sa pocetkom u 20:00 casova, gostovace udruzenje ZADRUGA sa svojim programom RECIKLAZA.

Udruzenje ZADRUGA formirano je 14. oktobra 1999. godine, sa zeljom da se okupe mladi ljudi iz razlicitih kreativnih esnafa, pre svega audio-vizuelnih. I da rade zajedno! I da ne fataju zjala! I da se ispomazu! I da pomazu drugima! I tako to...

Clanice-osnivaci ZADRUGE su: filmski projekat LOW-FI VIDEO (borac za prava niskobudzetnog kratkometraznog filma), strip projekat STRIPER (cuvar i zastitnik extremnog stripa), kompjuterska grupa CORROSION (propagatori kreativne upotrebe kucnih novih tehnologija) i organizacija OUR pictures (trudbenici primitivnih kompjuterskih 2D posalica-sillymation i majstorske obrade i organizacije zvuka).

Program turneje ZADRUGE, RECIKLAZA, zamisljen je kao celovecernji vasar audio-vizuelnih dozivljaja u trajanju od oko 360 minuta, podeljen u vise kracih blokova. Tokom ove zabave, posetioci, ocevici i slucajni prolaznici imace priliku da ostanu zateceni u druzenju, uzivaju u kratkometraznim jeftinim filmovima, strip-izlozbi i berzi stripova, kompjuterskim DEMO-ima i animacijama, muzici i zvucima, i za kraj, koncertu grupe CORROSION. Skoro, 6(sest) sati borbe protiv otudjenja, a za postulate ljudske komunikacije!

ZADRUGA, zatim, nastavlja svoje putesestvije po gradovima Srbije: BEOGRAD (18.decembra), Kraljevu, Kragujevcu, Zrenjaninu, Nisu,...

Pa, sta cekate, ljudi!?
Dodjite, ne stidite se!

To nema nidje! I povedite sa sobom nekog dobrog prijatelja, ako ga imate. Jer, danas, krajem drugog milenijuma, prijatelj se suvim zlatom placa. Ali, o tome drugom prilikom.

Hvala na paznji i strpljenju!

U ime ZADRUGE,
uprava LFV kolhoza


Bio bi zahvalan da prisutni jave kako je bilo, da o tome informisemo i korisnike STRIP VESTI.
STRIP VESTI SU BESPLATNE