UROŠ KRČADINAC
Pančevo, 1984.
Yugoslavia




UROŠ KRČADINAC
Pančevo, 1984.

Zovem se Uros. Rodjen sam 01.02.1984. u Pancevu, gde i sad zivim. Idem u I razred pancevacke Gimnazije 'Uros Predic', i crtam za gimnazijski list Haos (koji se, verujem, moze naci na internetu) Zavrsio sam osnovnu skolu kao djak generacije.

Stripove sam poceo da crtam sa 5 godina. U 8. godini sam kao najmladji novinar radio za deciju stranu lista 'Pancevac' (Crtezi i enigmatika). Sa 14 godina sam krenuo u skolu animiranog filma A2 u Beogradu, kod Vere Vlajic i Vesne Ciric. Moji radovi su bili izlagani na Decijim Oktobarskim Salonima. Takodje, radim i kompjutersku animaciju u 3D studiju.

U martu, 1999., sam na jugoslovenskom konkursu za deciju karikaturu "Maji Pjer '99" osvojio 1. mesto u konkurenciji 10.000 radova iz 30 gradova. 7.jula 1999., na Ivandan, otvorio sam svoju 1. samostalnu izlozbu karikature i stripa u Pancevu.





 

PRIJAVA...

News servis Strip Vesti možete svakog petka dobijati i u "poštanskom sandučetu" vašeg računara. Za sve informacije o načinu i uslovima prijavljivanja kliknite na link koji vam je dat ispod ovog teksta.

MAILING LISTA

PREDSTAVLJAMO...

Sajt "zmcomics.co.yu" je na svojim stranicama ugostio i stranice pojedinish stripova kao i pojedinih strip grupa.

- LA BETE NOIRE - strip
- DIVLJE OKO - grupa

SPEC...

Povremeno su pojedini tekstovi, kao i pojedine informacije, dobijali svoje specijalne stranice. Prelaskom na "spec arhivu" ćete moći da pročitate i te priloge.

SPEC ARHIVA

KOLUMNE...

Strip vesti imaju svoje redovne kolumniste. A oni svoje stranice preko kojih lako možete doći do bilo kog broja njihove kolumne...

-Darko Macan
-Marko Stojanović
-Boris Lazić - Franc
-Aleksandar Žijak
-Zlatko Milenković
-Bojan M. Đukić
-Vanja Mišković