ALEKSANDAR MATIJEVIĆ
Bihać, 1981.
BiH




ALEKSANDAR MATIJEVIĆ
Bihać, 1981.

Rodjen sam Aprila 1981 godine u Bihacu, ali sam ziveo u Hrvatskoj, Karlovac, sve do pocetka rata kada sam usled neprilika zavrsio u Jugoslaviji, Sombor. Danas zivim u Kanadi, Toronto. Strip me je zanimao jos od malih nogu a crtanjem sam se poceo ozbiljnije baviti pre tek dve godine. Sto se tice uticaja na moje crtanje oni su vrlo raznoliki (od Kerca i Paheka pa sve do Mike Mignole i Hewletta). Sem stripom takodje se bavim dosta i ilustracijom a ponekad i karikaturom. Nikad nisam imao izlozbe niti sam izdavao ista u fanzinima iako ovih dana radim na mom fanzinu i blizi se kraju :). To bi bilo to.

Kontakt adresa:
80-25th street, Apt#2
Toronto, Ontario M8V 3P8
Canada


E-mail: Sk8kingdom@hotmail.com


English
I was born on April 1981 in Bihac, but I lived in Croatia, Karlovac until war started when my family and me had to move to Yugoslavia, Sombor. Today I live in Canada, Toronto. I was interested in comics since I was a little boy, but I just recently started to draw (two years ago). Many comic book authors influenced my own drawing style (from Kerac and Pahek to Mike Mignola and Hewlett). Aside comics drawing I also love to draw illustrations and sometimes caricatures. I never had art exhibitions and I never published my stories in fanzins and such, although my own comic fanzin is near its end :) that would be that.

address:
80-25th street, Apt#2
Toronto, Ontario M8V 3P8
Canada


E-mail: Sk8kingdom@hotmail.com


 

PRIJAVA...

News servis Strip Vesti možete svakog petka dobijati i u "poštanskom sandučetu" vašeg računara. Za sve informacije o načinu i uslovima prijavljivanja kliknite na link koji vam je dat ispod ovog teksta.

MAILING LISTA

PREDSTAVLJAMO...

Sajt "zmcomics.co.yu" je na svojim stranicama ugostio i stranice pojedinish stripova kao i pojedinih strip grupa.

- LA BETE NOIRE - strip
- DIVLJE OKO - grupa

SPEC...

Povremeno su pojedini tekstovi, kao i pojedine informacije, dobijali svoje specijalne stranice. Prelaskom na "spec arhivu" ćete moći da pročitate i te priloge.

SPEC ARHIVA

KOLUMNE...

Strip vesti imaju svoje redovne kolumniste. A oni svoje stranice preko kojih lako možete doći do bilo kog broja njihove kolumne...

-Darko Macan
-Marko Stojanović
-Boris Lazić - Franc
-Aleksandar Žijak
-Zlatko Milenković
-Bojan M. Đukić
-Vanja Mišković