prosli broj - arhiva - sledeci broj


STRIP VESTI #5
29.01.1999.

S A D R Z A J

1. ANGOULEMA - DANAS DODELJENE NAGRADE (Strip Vesti)
2. STRIPBURGER NA LINIJI (Igor Prassel)
3. JULIE DOUCET & STRIPBURGER U PANCEVU (Sasa Rakezic)
4. 70 GODINA TINTINA (Zoran Penevski)
5. BRANISLAV KERAC, email Intervju (Strip Vesti)
6. IZLOZBA STRIPA U NOVOM SADU (Oljaca Mladen)
7. STRIP KONKURS !!!
FUMETTO - DAS LUZERNER COMIX-FESTIVAL
(Strip Vesti)
8. VESTI IZ SVETA
-ASTERIX I OBELIX U IGRANOM FILMU (Strip Vesti)
-MOEBIUS - Neoficijelni sajt (Strip Vesti)
9. SA RAFOVA KNJIZARE (Knjizara "ALAN FORD", Beograd) (Knjizara)


Svi prilozi su vlasnistvo autora. U slucaju da zelite da ih na bilo koji nacin eksploatisete, molimo Vas da se obratite autorima priloga, koji su potpisani (uz potpis ce uvek ici i email adresa putem koje mozete kontaktirati autora), u slucaju da nisu potpisane mozete ih slobodno koristiti jer su to neautorizovane vesti ovog servisa, STRIP VESTI.


STRIP VESTI su ovog puta, na moje prijatno iznenadjenje, mnogo obimnije no sto sam ocekivao, obzirom da mnogi korisnici STRIP VESTI imaju tu srecu da se ovih dana nalaze u ANGOULEMU. Tako da mozemo ocekivati da ce nas oni obavestiti podrobnije kako je bilo tamo na licu mesta. No to sto neki nisu na licu mesta ne znaci i da nece biti informisani. Danas nesto posle 13.00 casova su dodeljene nagrade ALPH-ART, a Vi ce te imena nagradjenih posredstvom STRIP VESTI dobiti za manje od deset sati kasnije. Izvinjavam se sto spisak nagrada nije kompletno preveden, ali uglavnom je razumljivo koja je kategorija u pitanju i ko je nagradjen (sveza je vest i nisam zeleo da zbog zurbe ne proverim prevod).

Ovom prilikom u zaglavlju imamo i natpis COMICS NEWS, stoga sto u dogovoru sa organizatorima STRIP FESTIVALA U LUZERNU - Svajcarska, ovaj broj stize i na njihovu adresu, jer objavljujemo njihov poziv za STRIP KONKURS.

Takodje uvodimo i novinu u vidu email intervjua sa Strip autorima, u ovom broju je to Bane Kerac, Darko Macan je obecao da ce se javiti posle Angouleme a bice ih jos.

POZIV NA SARADNJU i dalje ostaje aktuelan.

S postovanjem,

Zlatko Milenkovic


1. ANGOULEMA - DANAS DODELJENE NAGRADE

Nagrada ALPH-ART za najbolji album domaceg (Francuskog) autora
-Monsieur Jean T.4 - Dupuy-Berberian (Les Humanoides Associes)

Nagrada ALPH-ART za najbolji album stranog autora
-Cages - Dave Mc Kean (Delcourt)

Nagrada ALPH-ART za scenario
-La grande arnaque - C.Trillo-D.Mandrafina (Albin Michel)

Nagrada ALPH-ART COUP DE COEUR
-Quelques jours d'ete - Chaboute (Editions Paquet)

Nagrada ALPH-ART za humoristicki strip
-Agrippine et l'ancetre - Claire Bretecher

Nagrada ALPH-ART za deciji strip 7-8 godina
-Tom-Tom et Nana T.23: Degats r gogo!
B.Despres-J.Cohen-E.Reberg-(Bayard)

Nagrada ALPH-ART za omladinski strip 9-12 godina
-La quete de l'oiseau du temps T.5-Le Tendre-Loisel-Lidwine(Dargaud)

Prix Alph-Art de la Bd scolaire
-Jean-Philippe Sanfourche (12 ans)
College Blaise d'Auriol - 11408 Castelnaudary

Prix Alph-Art Graine de pro
-Parraine par le Ministere de la Jeunesse et des Sports
Stephane Perger

Prix Alph-Art de la Communication
-Groupe MK2 - Salles de cinema

AUTORSKE NAGRADE

Prix Rene Goscinny
-T.Benacquista pour L'outremangeur avec J. Ferrandez (Casterman)

Prix des Libraires specialises Bd
-Ibicus T.1 - P.Rabaté (Vent d'ouest)

Prix France Info
-Palestine T.2 - Joe Sacco (Vertige Graphic)

Prix de l'Ecole de l'image
-Marc-Antoine Mathieu

Prix de la critique (Ex prix Bloody mary)
-Azrayen T.1 - Lax-Giroud (Dupuis)

Prix Tournesol
-Palestine T.2 - Joe Sacco (Vertige Graphic)

Prix du Jury scumenique de la bande dessinnee
-Petit polio - F.Boudjellal (Soleil)
Mention special: Boudha - O.Tezuka (Tonkam)


2. STRIPBURGER NA LINIJI

Na 26. Medjunarodom Festivalu Stripa Angouleme 1999, ce i ove godine biti predstavljen Stripburger. Na zajednickom standu belgijsko/engleskih Stripburgerovih distributera Bries/Slab-O-Concrete mnogi ljubitelja stripa iz celog sveta, moci ce nabaviti i Stripburger. Prosle godine je nase prisustvo na najvecem europskom festivalu stripa bilo u znaku antologije istocnoeuropskog stripa Stripburek, a ove godine ce se Stripburger natjecati za nagradu Prix Alph-Art Fanzine 99 sa specialnim brojem posvecenim hendikepu i deprivilegijama, Handyburger.

Napomenuo bi jos, da ste u Strip Vestima #4 napravili malu gresku. (izvinjenje u ume strip vesti, mi smo samo preneli informaciju) Tomaz Lavric na ovogodisnjem festivala u Angoulemeu, ce licno promovisati svoj album "Fables de Bosnie" (Bosanske basni), koje ce mu izdati francuska kuca GLENAT a ne Dargaud, kako ste napisali u Vestima.

Tu priliku bi iskoristio i da vas obavestim, da ce posle Angoulemea, ekspedicija Stripburgera zajedno sa kanadskom autoricom Julie Doucet (njezini radovi su bili objavljeni u Stripburgeru #10 #19, a pored toga Julie radi artwork za naslovnu koricu sledeceg specialnog Stripburgerovog izdanja XXXBurger, koji ce izaci negde u Maju mesecu), dolaziti u Pancevo, gde ce se 7. februara u prostorijama Moderne Galerije odrzati otvaranje izlozbe radova Julie Doucet i prezentacija magazina Stripburger.

Vise informacija o izlozbi mozete dobiti kod Sase Rakezica.

Igor Prassel


3. JULIE DOUCET & STRIPBURGER U PANCEVU

Pravo sa festivala u Angoulemu, u Pancevo stize Julie Doucet, istinska zvezda alternativnog stripa devedesetih (domacoj publici poznata po radovima objavljenim u Patagoniji, Stripburgeru, Nasoj Borbi itd.). Zajedno sa originalnim tablama proslavljene Frankokanadjanke, na izlozbi u Savremenoj Galeriji u Pancevu bice predstavljeni i radovi objavljeni u svima znanom ljubljanskom casopisu Stripburger.

Otvaranje izlozbe zakazano je za 5. februar u 19 casova, a sve ce biti propraceno razgovorom sa gostima ( Julie Doucet, Jakob Klemecic-Obscurator, kao i ekipa iz urednistva Stripburgera: Boris Bacic, Igor Prassel, Urska Kos).Ukoliko sve bude islo prema planu, na izlozbi ce biti prodavana ogranicena kolicina casopisa Stripburger, ali i edicije Dirty Plotte, koju Julie Doucet objavljuje za Drawn & Quarterly, izdavacku kucu iz rodnog joj Montreala.

Za posetioce iz Beograda obezbedjen je i besplatan autobus koji staje ispred JAT-ove poslovnice u blizini Crkve Svetog Marka. Polazak je u 18 casova... Povratak za Beograd po zavrsetku feste.

Inace, Savremena Galerija se nalazi na Trgu Kralja Petra 8, u blizini parka u samom centru Panceva.

Sasa Rakezic


4. 70 GODINA TINTINA
STRIP-HOP, utorak, 26. januar 1999.

10. januara 1929. godine u belgijskom listu "L p'ti vant'jem" ("Le Petit vingtieme"), taccnije nedeljnom dodatku za decu magazina "20. vek", rodjen je jedan od najpoznatijih strip - junaka - Tintin.

Autor Tintina ZZorzz Remi, alijas Erzze (Georges Remi) rodjen je 1907. u Eterbeku, blizu Brisela. Vrlo rano je pocceo da crta i kreira stripove, pa tako vidimo da je Tintin stvoren od ruke jednog 21-godissnjaka. Prvi album, nastao kao zbir tabli koje su se u parovima pojavljivale u pomenutom podlistu "Mali dvadeseti", zvao se "Tintin u zemlji Sovjeta" (1930). Naredna pricca odvela je mladog belgijskog novinara u Kongo da bi zatim pressao na onu stranu Atlantika. Vech tada se videlo da che Tintin svoju avanturisticcku karijeru dovesti do globalnog znaccaja. Hiperproduktivni Erzze, koji je jednako radio i na ilustrovanju knjiga i ccasopisa, stvarao je strip-albume na svakih 15 meseci, ali, pri tom treba da se kazze da su oni bili duzzine izmedju 100-140 strana, ssto se kasnije svelo zbog ratnih neprilika. Za vreme drugog svetskog rata, albumi su imali 62 stranice, ali u koloru. Nakon svetskog uspeha i velike potrazznje, 1950. godine osnovan je i "Erzze studio" da bi sa pomochnicima ubrzao tempo izlazzenja novih avantura, ssto je doprinelo uccvrsschivanju termina 'ccista linija', koji se vezuje za Erzzeov stil. Nakon bezbroj nagrada, izlozzbi, muzeja, knjiga i drugih radova posvechenih Tintinu, uz seriju crtanih filmova, spomenimo i neuspeli pokussaj dogovora za igrani film koji je trebalo da rezzira Stiven Spilberg. Zzorzz Remi je preminuo od leukemije 1983.godine.

Tajna uspeha Tintina pre svega lezzi u tome ssto je on, kao svako umetniccko delo, predstavljao simbiozu stila i zzivota samog autora. Verni pas-pratilac Milu dobio je ime po Erzzeovoj prvoj devojci; svoju moralnu krizu krajem pedesetih, kada je napustio svoju prvu zzenu, ressavao je sa psihoanaliticcarem profesorom Riklinom u Cirihu. On mu je, naime, rekao da treba da ubije u sebi "demona ccistoche", koji se javljao u njegovim snovima u nepreglednoj belini - to bio znak da njegov skautski kodeks treba da se unissti, da data recc mora da se pogazi, a belina je bila snezzna visoravan koja se javila u Tintinovoj pustolovini na Tibetu; mnogi su nalazili i dussevne probleme, ali i politiccke stavove u stripu - od neurastenika, od rasiste zasnovanog na strogom katolicckom obrazovanju, do tajvanske krize. Ccak i nedavni komentar u listu francuskih komunista "Imanite ebdo", koji je ranije album "Tintin u zemlji sovjeta" smatrao za "sprdnju" sa staljinizmom, sada je ozbiljno doveden u pitanje nakon savremenih iskustava: naime, u prvoj epizodi iz 1929. godine, Tintin sa zaprepasschenjem gleda kako predstavnici vlasti lazziraju izbore uz pomoch oruzzja! Ako i zanemarimo izjavu generala De Gola da mu na internacionalnom planu jedini rival Tintin, ne smemo da zaobidjemo i ccinjenicu da je Tintin izlazio i za vreme okupacije u pronacisticckom "L soaru" ("Le Soir"). Zbog toga je, kao kolaboracionista, hapssen ccetiri puta, ali je samo jednu noch proveo u zatvoru. Na pitanje zassto Erzze nije bio uhapssen, vojni predstavnici su rekli da "nisu zzeleli da ispadnu smessni". Ccinjenica je, pak, da Erzzea nije zanimala politika, a njegovo je umeche svojim kvalitetom prevazilazilo politiccke konflikte.

Pricca o Tintinu je mnogo, mozzda je najzanimljivija ona po kojoj se epizoda o "Skiptru kralja otokara" odnosila na Crnu Goru. Slavechi 70-ti rodjendan Tintina, svesni smo i njegovog, ne samo planetarnog, nego i kosmicckog znaccaja - ako se nassa civilizacija otisne na druge planete, svakako che imati na umu i raketu kojom je Tintin otissao na mesec, a vech je poznata stvar i to da su prve rakete i zaista liccile na one iz Erzzeove masste.

Zoran Penevski


5. Branislav Kerac, email Intervju

-Kada i kako je pocelo Vase interesovanje za Strip?
Citao sam 'KEKEC' pa su me popalile sarene slikice. Ne treba zaboraviti da je u to vreme (1957) 'KEKEC' objavljivao Princa Valianta, Krcka, Dejvi Kroketa i Dena Kupera, a kao dodatak na srednjim stranama su izlazili kompletni stripovi Francuskih i Belgijskih autora (Crna brada, Veliki Bobo, Flagada i sl. kao i stripovane biografije slavnih ljudi koje su crtali Edan, Graton, Reding, Funken i ostali majstori.

-Od svega sto ste do sada uradili (na polji stripa) sta smatrate najboljim, gde ste dali najvise od sebe, gde ste SEBE najvise inplementirali u Strip?
U svaki strip koji sam radio, ugradio sam sve svoje tadasnje mogucnosti osim u nekoliko vijanja rokova i nekoliko otaljanih obaveznih poslova.

-Sta trenutno radite i kakvi su Vam planovi za buducnost (sledeci projekat-i)?
Trenutno se bavim dizajnom i elektronskom pripremom za stampu. Pomalo pripremam zavrsni deo KATINE serije sa Enjom i Vorlokom, vrlo neobavezno. Zasad imam naslov -CATMAGGEDON- i maglovite predstave kako bi to trebalo da izgleda.

-Sta se desava sa tvojim starim likovima Kobra, Ket Klou?
Spavaju.

-Da li si u skorije vreme bio u kontaktu sa nekim od domacih izdavaca i da li se na nasem tlu moze ocekivati nesto novo od Baneta Kerca?
Cak ni staro. Izdavanje stripova je, za sada, samoubilacki sport.

-Kakav je Vas stav prema pojedinim Strip scenama (Amerika, Evropa, Japan, i ostali)?
Pozitivan.

-Lista od deset naj boljih stripova svih vremena (po Vasem izboru)?
Bez redosleda: Valiant-Foster, Gordon-Rejmond, Beri, Bluberi-Ziro, Krcko-Masero, Bernar Prins/Komanca/Tornjevi/Katinga-Herman, Gaston-Franken, Ken Parker-Trevisan, Kalegari, Milaco, Iron Fist-Nebres, Daredevil-Romita, Tarzan-Hogart, Kroz Minula Stoleca-Jules, Zavisa-Beker, Gricka vjestica-Maurovic... Ima'l 10? Pa, tako to, otprilike. Sutra bi lista mozda bila drugacija, pisao sam sto mi je prvo palo na pamet.

-Kako vidite buducnost Stripa u odnosu na ostale medije TV, multimedije, internet, video...?
Lepo ce saradjivati i zivece dugo i srecno.

-Sta mislite o upotrebi racunara u izradi Stripa (crtanje, kolorisanje, lettering ili nesto drugo)?
Kolorisanje i letering OK, a samo crtanje tek za desetak godina. Ruka je za Pentium II Speed King.

-Kako vidite buducnost Stripa na nasim podnebljima na lokalnom nivou,
BATRGANJE
sta bi bilo potrebno da se urati da u Vasoj sredini, Strip zazivi i dobije zadovoljavajuci tretman i publiku (citaoce)?
LOVA!

-Vasi omiljeni Strip Autori (mozda i hronoloski kroz periode sazrevanja Vas kao strip autora)?
Vidi pod omiljeni stripovi.

-Sta mislite o mainstream i undergraund stripu (razlike, slicnosti, granice...)?
Alibi za slabe crtace.

-Kakav je Vas stav prema trendu da se pojedini stripovi ekranizuju (posebno naglasak stavio bi na crtani film, Korto malteze, Tarzan (Disney!), Batman...)?
Osim prvog Konana, nisam gledao film koji bi u sebi odrzao duh stripa (poslednji slucaj je ona grozomora od princa valianta). uvek se nadje neki debil koji nije ni citao strip ali zna "kako to treba i sta publika trazi" pa onda sve pokvari.
Ovi novi crtani filmovi sluze samo zato da se uzmu pare i nemaju veze sa onim sto zovemo umetnost. Zmaj koji govori k'o camuga iz Bronksa? nije-nego. ako je i od Diznija, mnogo je.

-Koji zanr Vam je autorski najblizi (realisticki, karikaturalni, istorijski, SF, krimi,...), a koji Vam je citalacki najdrazi?
Avantura u oba slucaja.

-Sta mislite o akcijama tipa, stop aids, borba protiv droge... ? Da li takvi projekti mogu, osim svog humanog karaktera, da nekako uticu da strip kod nas malo krene sa mrtve tacke, promena stava okoline prema Stripu, angazovanje autora, dobijanje sredstava za stampanje takvih projekata,...?
Ko voli nek izvoli, Why yes no. Nasem stripu nece pomoci ni kozne gatje, sve dok ne pocnemo da zivimo k'o sav ostali svet.

-Da li imate kontakte sa drugim autorima sa prostora ex-yu, imate li neke informacije vezane za njih, gde su, sta rade,...?
Imam privatne kontakte i necu da ogovaram.

-Koliko na Vas utice kinematografija? Vasi omiljeni filmovi reziseri?
Leone, Siegel, Eastwood, Boorman, Cameron, Hill, Spielberg, De Palma, Carpenter, Miler....

-Veza muzika-strip (nemali broj autora se bavio, ili se jos uvek bavi i muziciranjem)?
HARD ROCK & HEAVY METAL (IS THE LAW).

-Sta sve utice na Vas i Vase radove, okruzenje, TV, stampa, internet, literatura, Strip i sl.
SVE.

-Sta bi ste za kraj mogli da porucite mladim autorima?
CRTAJTE I NE OBRACAJTE PAZNJU NA TESKOCE.


6. IZLOZBA STRIPA U NOVOM SADU

Po svemu sudeci novosadski kafic/club "DALI" (na Zitnom trgu 15, preko puta o.s."Ivo lola ribar") postaje nova oaza za gradsku strip scenu. Nakon niza izlozbi iz oblasti "ozbiljne" umetnosti, ljudi koji vode pomenuti prostor su odlucili da "odskrinu vrata" i nesto alternativnijim sadrzajima.

Tako smo u proteklih mesec dana imali retku i dugo prizeljkivanu priliku da uzivamo u tablama, ilustracijama i dizajnerskim resenjima legende NS, YU pa i Evropskog stripa, Zorana Janjetova. Samo otvaranje koje je bilo zamisljeno kao neka vrsta autorske veceri (Zoran je doneo svoju muziku, a na video projektoru su se cele veceri vrtele stare epizode "Star Trek"-a - Janja je veliki Star Trek fan - op.aut.) bilo je po licnoj subjektivnoj proceni, veoma uspesno, pa je to, verovatno, i bio razlog da se sa organizovanjem slicnih desavanja nastavi.

Naime, za utorak 26.01. u 21.00 casova je najavljeno otvaranje nove Strip izlozbe. Ovog puta svoju sansu je dobila grupa mladjih NS autora, jos uvek nedovoljno afirmisanih, kojima su ovakve izlozbe, zahvaljujuci kataklizmi domaceg izdavastva (sta to bese?), prakticno i jedina prilika (uz fanzine) da predstave svoj rad.

Na izlozbi, koja ce trajati najmanje 14 dana, mogu se pogledati table i ilustracije: Obrada Popovica-Cho-a, Zorana Cvetkovica, Sase Bovana, Dalibora Stupara, Branislava Geme i Zdravka Jandrica.

Takodje, postoje nagovestaji da ce programi ovog tipa (izlozbe, promocije izdanja, razgovori na temu stripa,...) postati cesca praksa u "Dali"-ju, o cemu ce, blagovremeno, biti reci u STRIP VESTI-ma.

Oljaca Mladen


7. STRIP KONKURS
FUMETTO - DAS LUZERNER COMIX-FESTIVAL


U dogovoru sa gospodinom Robi Mueller, saljem Vam ovaj poziv za STRIP KONKURS. U produzetku se nalazi integralni tekst poziva, sa svim osnovnim podacima vezanim za uslove i nagrade.

Sto se tice slanja radova, receno mi je da ce primati kako originale tako i kvalitetne fotokopije. Smatraju da su originali podesniji da ziri kvalitetno oceni radove, ali su i takodje svesni za bojazan autora da im se radovi u "putu" ostete, za sta oni ne mogu biti odgovorni. Takodje tekst treba da bude upisan na tablama jer oni nisu u mogucnosti da za potrebe stampanja kataloga dodatno vrse intervencije na radovima. Datum kada treba da stignu radovi je 12. MART!!! s time da priznaju datum na postanskoj markici.

PUNO SRECE!!!

Zvanicni sajt Strip festivala u Luzernu - Svajcarska je,

http://www.fumetto.ch

* * * * * *

Comix Competition

Fumetto - Lucerne's Comix Festival - holds a competition each year to give comics creators an opportunity to compare their work, present it to a broader public, and exchange views with others. The competition's theme is set; this year it's »crazy!«.

CONDITIONS FOR PARTICIPATION

Theme: »crazy!«
Format: A4 oder A3 (nothing inbetween)
Number of pages: Maximum of 4
Deadline: March 12, 1999 (date of postmark)
Labeling: Be sure that your name, address,
telephone number and date of birth
are on the back of each page
Packing: Sturdy envelope, no rolls
Categories: I: Up to 12 years of age
II: 13 to 17 years
III: 18 years or older

Fumetto assumes no liability in the case that work sent to us is lost or damaged. Unless the sender instructs otherwise, Fumetto is entitled to use the work or parts thereof for journalistic reports and/or to publicize Fumetto.

THE JURY
-Mike van Audenhove, comics artist, Rudolfstetten
-Junko Iwamoto, journalist in Hamburg, on editorial staff of Morning (Jap.)
-Ursula Ileni Furst, comics artist, Zurich
-Claudia Moser, hotelier and art patron,
-Lucerne Robi Koller, Swiss television journalist and moderator, Zurich
-Julia Muller, artist, Basel

-EXHIBITION
Forty to fifty of the comics submitted will be chosen by the jury for exhibition during the festival, which will be held April 16-25, 1999. All of the winning comics will be shown at the comics festival to be held in Sierre, in the canton of Valais, June 3 to 6, 1999.
In addition to the regular prizes, the festival's visitors will be able to vote on whom they want to receive the public's prize (see below).

-AWARDING OF THE PRIZES
The prizes will be awarded Saturday, April 24. All of the artists whose works are shown during the festival will be invited to the ceremony, but the winners will not be announced beforehand.
The ceremony will be moderated by Röbi Koller of Swiss television, and the entire jury will be present.

-THE PRIZES
The jury will award a prize for first, second and third place in each age category. There will also be a separate prize for the best scenario independent of age category.

Main prizes:
Kat. I (up to 12 years): »MIGROS draws with«-prize
Kat. II (13 to 17 years): »EURO 26«-prize
Kat. III (18 years or older): 1st prize rewarded with CHF 1'500.-
and publication in «Hangar 21»,
awarded by »Hangar 21« Scenario prize
for the best story Public's prize by
the »Neuen Luzerner Zeitung«, which
will be published by this newspaper

The winners will receive cash prizes totaling CHF 5,000, and goods adding up to the same amount.

To send:
FUMETTO
Competition
Postfach
6000 Luzern 11

* * * * * *

8. VESTI IZ SVETA

ASTERIX I OBELIX U IGRANOM FILMU
-Jedan od najpopularnijih Strip junaka svih vremena Asterix, je nakon Crtanih filmova doziveo da snime i igrani film sa njegovim avanturama. Film ce se prvi put prikazati u Francuskoj 3. februara. Ubrzo zatim ce njegov zivot u bioskopima biti nastavljen i u Italiji, Nemackoj, Grckoj, Svajcarskoj, Belgiji i Kanadi, dok za Englesku i USA jos nije poznat distributer. Naziv filma je "Asterix i Obelix protiv Cezara".

MOEBIUS - Neoficijelni sajt
-Preporucujem da pogledate ovaj sajt sa velikim brojem kadrova iz stripova ovog Strip velikana. Na moje licno iznenadjenje tu sam po prvi put video i Moebiusove kolor ilustracije Superman-a, Punisher-a, Silver Surfer-a, Ironman-a, Witchblade-a.

http://www.geocities.com/SoHo/Museum/4597/index.html


9. SA RAFOVA KNJIZARE
(Knjizara "ALAN FORD", Beograd)

Krajem januara se konacno pojavio nastavak avantura Drune.To su
5. epizoda "Mandragora" i
6. "Afrodizija" (inace za sada poslednja).

Nalaze se u jednom albumu na 115 strana (A4, crno-belo),
gde je dodat i kratak strip od Sikomora na 4 strane.


Ako znate nekog ko bi bio raspolozen da svakog petka dobije email sa STRIP VESTIMA, posaljite mi njegovu email adresu ili mu predlozite da nam se on sam javi i tako upise na mailing listu.

Zlatko Milenkovic

e-mail: zmcomics@EUnet.yu
web: http://members.tripod.com/~ZM97
web: http://www.unovomsadu.com/strip/zmcomics
Zlatko Milenkovic, Petra Drapsina 16, 21000 Novi Sad

STRIP VESTI SU BESPLATNE