prosli broj - arhiva - sledeci broj


STRIP VESTI #1
01.01.1999.

S A D R Z A J

1. Intervju sa HELENOM KLAKOCAR (Zoran Penevski)
2. Saopstenje o izlasku "MALOG STRIPONOSE" (Redakcija)
3. STRIPBURGER Br20 (Redakcija)
4. SEXBURGER, poziv na saradnju (Redakcija)
5. VESTI IZ SVETA (a i dalje) (Razni izvori)
-Umro je Joe Orlando
-Bonelli u Americi
-Fumetti di frontiera (BD de frontiere)
-umro je JEAN-CLAUDE FOREST, creator Barbarele
6. SA RAFOVA KNJIZARE (Knjizara "ALAN FORD", Beograd) (Knjizara)
7. LINKOVI KA SAJTOVIMA POSVECENIH STRIPU
(sa prostora bivse Jugoslavije) (Strip Vesti)
8. AVANTURE MOME AVANTURIST (poziv na saradnju) (KMS i B.Petar)


Svi prilozi su vlasnistvo autora. U slucaju da zelite da ih na bilo koji nacin eksploatisete, molimo Vas da se obratite autorima priloga, koji su potpisani (uz potpis ce uvek ici i email adresa putem koje mozete kontaktirati autora), u slucaju da nisu potpisane mozete ih slobodno koristiti jer su to neautorizovane vesti ovog servisa, STRIP VESTI.


SRETNE PRAZNIKE
ZELE VAM
STRIP VESTI

Nadam se da cemo i u buduce zajedno praviti STRIP VESTI i da ce ovaj projekat zaziveti. Svaki vid saradnje ce biti od velike koristi. Za sada STRIP VESTI stizu na 88 adresa. Ja sam jako zadovoljan brojem mada mislim da moze biti i veci. Odziv za saradnju je bio odlican, samo tako da se nastavi i da STRIP VESTI budu sto "deblje" i zanimljivije.
Javite kako Vam se svidjaju vesti.

S postovanjem,

Zlatko Milenkovic


1. Intervju sa HELENOM KLAKOCAR
prilog u emisiji STRIP-HOP
(utorak, izmedju 13 - 14 h, B92) za 21.12.1997.

(spiker): Helena Klakoccar je pocetkom 80-tih bila clan hrvatske strip-grupe ZZOT, koja je delovala nakon cuvenog Novog kvadrata. Njen nedavni boravak u Srbiji, iskoristili smo i za kratko podsecanje na rad grupe ZZOT u oblasti stripa:

(ton prvi): "Radili smo slobodno, radili smo tzv. bad painting, znaci, nismo se trudili crtati onako kao sto su crtali (Mirko) Ilic i ostali. Uostalom, mislim da je Novi kvadrat nestao sa scene jedno par godina prije nego sto smo mi dosli. Dok sam ja radila u grupi ZZOT, mi smo zapoceli rad na stripu, ali kasnije smo razvili nas rad na druge medije".

(spiker): Helena Klakoccar zivi i radi u Holandiji, a trenutno za belgijskog izdavaca Filipa de Pirpona pripremila je strip- izdanje pod nazivom "Mrtvo more", cija je epizoda "Jedan dan u Albaniji" vec objavljena u amsterdamskom magazinu "Poze". Ovaj crtani putopis, zapravo je licni, samim tim i naglaseno zenski, dnevnik njenog odlaska iz bivse Jugoslavije:

(ton drugi): "Cijela knjiga prica o vremenu izmedju ljeta '91. kad smo krenuli iz Sibenika nasim brodom - ja, moj suprug i nase dijete koje je tada imalo 2 godina. Krenuli smo katamaranom iz Sibenika prema Dubrovniku, posetili smo neke otoke, nakon Dubrovnika isli smo u Budvu, zbog loseg vremena ostali smo u desetak dana u Budvi, nakon toga u Brindizi, Italija, Bari, itd. Te zime u Grckoj kada sam radila tu knjigu, '91-'92, imala sam osjecaj da bih pisuci pisma prijateljima stalno trebala ponavljati jedno te isto. Ucinilo mi se brze i jednostavnije da napravim strip i naprosto fotokopiram i, osim toga, taj osjecaj da mogu slikom reci puno vise nego rijecima, naprosto - funkcionalnija je mogucnost izrazavanja. Ukratko, to je sazeta forma dnevnika, to je strip o tome kako sam izbjegla rat, kako sam izbjegla ono sto mi je valjda bilo sudjeno, a da sam ipak dozivjela valove svih tih dogadjaja. Cinilo mi se tada to vrlo zanimljivo i znacajno, tako da sam napravila strip u tim vremenima koji mi se cini da ima znacenje, za mene svakako, a i za druge nadalje".

Dokumentarni zapis Helene Klakoccar nastao pod uticajem cuvenih Spigelmanovih prica o prezivelim logorasima iz nacistickih logora. Ova jedinstvena veza teksta i crteza se sastoji iz vise kracih prica, a evo kako Helena Klakoccar objasnjava zasto je odabrala naziv 'mrtvo more':

(ton treci): "Ljudi koji jedre ili se nalaze na moru dobro znaju da kad je oluja - to je opasno! Ali, odmah nakon oluje dolazi do necega kad se sve smiri, a more je jos uvek uzburkano i to je ustvari, za jedrenje ili plovljenje po moru - najneugodnije, jer nema vjetra koji bi ti mogao dati snagu u jedra, a more je toliko uzburkano da se valja u svim pravcima; to izaziva beskrajnu, beskrajnu morsku bolest koju smo iskusili bas na putu od Budve do Brindizija. Kad sam zaokruzila knjigu shvatila sam da je taj osjecaj karakteristican za cijelu knjigu... Mislim da je humor jako vazan u stripu, ne samo kukanje, jer kukanje je najlakse, to zna svaka domacica, a snagu naci za nesto vise - to je znacajno, to je ono sto se cijeni i treba".

Zoran Penevski
pene@b92.opennet.org


2. SAOPSTENJE O IZLASKU "MALOG STRIPONOSE",
GLASNIKA SRPSKE STRIP SCENE


Postovane dame i gospodo,

Imamo cast i radost da Vas obavestimo da je upravo objavljen u 5.000 primeraka pilot-broj MALOG STRIPONOSE, glasnika srpske strip scene. Novine imaju 12 strana B4 formata, izuzetno kvalitetno odstampanih.

Objavljen je clanak "Tezak je zivot za urodjenicki strip" cuvenog americkog strucnjaka za popularnu kulturu, prof. Dzona A. Lenta, koji ce biti i stalni saradnik MALOG STRIPONOSE. Clanak se bavi globalnim trendovima planetarnog stripa.

Ponovo je ozivela rubrika istoricara Zdravka Zupana "Iz istorije srpskog i jugoslovenskog stripa" koja je nekada izlazila u "Ju strip magazinu". U ovom broju "Malog striponose" objavljen je veliki tekst o Konstantinu Kuznjecovu i razresena misterija zivota ovog majstora posle 1945.godine. Kao poklon je prestampan kompletan strip "Prica o nesrecnom kralju" iz ratne 1944. iz lista "Mali zabavnik".

Radovan Popovic je napisao clanak "Strip fanzini u Srbiji" koji predstavlja pregled samizdatske scene. Nenad Petrovic i Zoran Stefanovic su napisali prikaze za "Striper", "Betmen: Crno i bijelo" i "Megatron".

U broju je objavljeno i vise od 50 vesti o srpskoj sceni: aktivni gradovi (Subotica, Banja Luka, Valjevo i Nis), vesti o izdanjima, izdavacima, uspesima, izlozbama, skolama stripa ukljucujuci i posebnu rubriku o vestima sa eks-Ju scena itd.

Redovno ce se objavljavati sledeci stripovi: predratni "Stojadin" Mome Markovica, "Parcela 69" grupe Momci i "Pis i Ser" Bojana Redzica.

MALI STRIPONOSA ce se distribuirati preko svih boljih knjizara, kioska, kolportera i postom preko distrubucije Maschinka. Sledeci broj izlazi u januaru 1999.

Ko ima neke vesti neka se obrati na mailto: striponosa@janus.co.yu

Vas _besplatni_ primerak MALOG STRIPONOSE vam je obezbedjen preko
g-dina Radovana Popovica i distribucije Maschinka (011/434-361, Beograd, Gospodara Vucica 103-a, mailto:striper@eunet.yu)

Ako znate jos nekoga ko bi zarko zeleo da ima MALOG STRIPONOSU - mozete dobiti jos koji komad.

Srecna Nova godina, Hristos se rodi, Srecan ramazan,

Redakcija MALOG STRIPONOSE



3. STRIPBURGER Br20

Jubilarni 20. broj revije Stripburgera

Upravo je izasao iz stampe u crnobeloj tehnici, jubilarni 20. broj Stripburgera koji vam uz veliki broj stranih autora, u rekordnom broju predstavlja i Slovenacke autore. 29 strana jedine Slovenacke strip revije su ispunili 12 Slovenackih momaka (a stalno se pitamo zasto slovenacka deca ne crtaju stripove?). Sa nekima smo se sretali u ranijim Stripburgerovim izdanjima, s ponosom takodje predstavljamo nove autore:Tomaza Lavrica, Mateja Lavrencica, Tadeja Vobovnika, Petra Gantarja in Cirila Horjaka. Posebno predstavljamo ovde novu grupu Belgijskih strip autora, koji su poslali svoje radove za 19. broj Stripburgera (posvecenog novom Francusko-Belgijskom stripu). U tekstualnom delu slede reportaza sa strip festivala u Lucci (italija) i sa Stripburgerovog proputovanja po ZDA i Kanadi. Redovne kolumne E-mail Hrvatske i YU, Vesti o stripovskim dogadjanjima u blizoj okolini Takodje smo pripremili obilje recenzija slovenackih i inostranih strip izdanja. To je bio prevod dela Stripburgerove izjave za stampu povodom izlaska iz stampe 20. broja Stripburgera.
U produzetku mozete procitati integralnu verziju izjave.

Svoj primerak mozete obezbediti na sledecoj adresi:
Stripburger, Metelkova 6, 1000 Ljubljana, Slovenia
e-mail: burger@kud-fp.si

**************************
Jubilejna 20. številka revije Stripburger
Čeprav je tiskana v črnobeli tehniki, vam jubilejna 20. številka Stripburgerja prinaša precej pisano mednarodno zasedbo in rekordno udeležbo slovenskih avtorjev. 29 strani edine slovenske stripovske revije je zapolnilo kar 12 slovenskih fantov (že naprej pa se sprašujemo, zakaj slovenska dekleta ne rišejo stripov?). Z nekaterimi smo se že srečali v Stripburgerjevih izdajah, z navdušenjem pa tokrat predstavljamo nove avtorje: Tomaža Lavriča, Mateja Lavrenčiča, Tadeja Vobovnika, Petra Gantarja in Cirila Horjaka.
Posebej predstavljamo tudi novo skupino belgijskih strip avtorjev, ki so poslali svoje prispevke za 19. številko Stripburgerja (posvečeno novemu francosko- belgijskemu stripu). V tekstovnem delu sledita reportaži iz stripovskega festivala v italijanski Lucci i ter iz Stripburgerjevega popotovanja po ZDA in Kanadi. Redni kolumni E-mail iz Hrvaške in nYUz, obveščata o stripovskih dogodkih v bližnji okolici. Tokrat smo pripravili tudi obilo recenzij slovenskih in tujih stripovskih izdaj.

Ob razstavi izbranih del iz nove številke Stripburgerja, si boste lahko v ponedeljek, 21.12.1998, s pričetkom ob 22.00 uri v klubu K4 ogledali Stripburgerjev video izbor:
-Le Dernier Cri - eksplozivna kuhinja bruhajočih epileptično kontaminiranih podob iz katodičnecevi francoskih brezkompromisnih odtrgancev;
-Hooked on Comics - pogovori z najbolj znanimi sodobnimi ameriškimi alternativnimi avtorji in avtoricami, vam bodo pojasnili čudoviti svet ameriškega avtorskega stripa;
-Mick Cusimano's Ruster tales - surealistične risanke narejene po surealističnih stripovskih predlogah Stripburgerjevega sodelavca iz Cambridgea, Massachusets;
-"Wig rodeo" - neodvisni igrani film losangeleškega avtorja Marcela de Jureta;
-"Omar Pištol" - vsesplošna slovenska kriminalka avtorske skupine 999. Vabljeni!
K4, ponedeljek 21.12.1998, s pričetkom ob 22.00 uri.
**************************


4. SEXBURGER, STRIPBURGEROV poziv na SARADNJU

STRIPBURGER nam je poslao poziv na saradnju za specialni broj Stripburgera sa radnim nazivom SexBurger, koji ce biti stampan na engleskom jeziku i izaci ce negde u trecem mesecu 1999.

Mi Vam prenosimo integralnu verziju poziva upucenog zainteresovanim strip autorima.

******************************
Subject: PORNOBURGER

Dear Artist,
We are the crew behind the Stripburger magazine, the only Slovenian and one of the very few Eastern European magazines devoted to alternative comics. From time to time we do special issues (in English) devoted to various themes - the next one will cover the amazing world of sexual activities. The book will have at least 120 b/w pages between full colour covers. We'd like to cover both European (Eastern as well as Western) and American alternative comic scenes and some of the artists that have already contributed their stories are Ursula Fürst, Marcel Ruijters, Wostok, Grabowski, Bart Schoofs, M.S.Bastian, Atak, Donna Barr, Dean Haspiel... and as a cover artist Julie Doucet.

The book will be distributed in the States by Westhampton House and hopefully also by Diamond (which means no paedophylia and no animal sex...sorry, guys!). Profits will be shared among the participating artists.

Deadline: January 30th.

Please send good quality photocopies in A4 or 11 x 8.5 '' format.

Address: Stripburger
Metelkova 6
1000 Ljubljana
Slovenia
******************************
Za sve dodatne informacije mozete se javiti na sledecu adresu
burger@kud-fp.si



5. VESTI IZ SVETA (a i dalje)
s nadaom da cu u ovoj rubrici ubuduce imati vise vedrijih vesti)

-Citaoci u USA (od marta 1999) moci ce da redovno prate stripove poznatog italijanskog izdavaca Sergio Bonelli-a. Dylan Dog, Martin Mystery i Nathan Never ce se pojaviti u serijama od po 6 svezaka na 96 strana, a izdavac je Dark Horse. Ilustracije na koricama za Americko izdanje uradili su Mike Mignola, Dave Gibbons i Art Adams.

-Jedva da je proslo par nedelja od kad je umro Bob Kane, kreator jednog od najpopularnijih strip junaka, Betmena, a ovaj svet je napustio jos jedan velikan stripa. Joe Orlando, legendarni strip autor i urednik, umro je 23.decembra u Menhetnu u 71-oj godini zivota. Orlando je rodjen u Bariju, Italija 4.aprila 1927 godine., da bi vec dve godine kasnije nastavio
svoj zivot u Americi. Nakon zavrsenog skolovanja svoju karijeru je nastavio na poslovima scenariste, crtaca, urednika i predavaca. Naj poznatija je njegova saradnja sa MAD magazinom. Vise o Orlandu, njegovo zivotu i smrti mozete procitati ako predjete na ovaj sajt
http://www.icomics.com/122498_orlando.htm

-FUMETTI DI FRONTIERA (BD DE FRONTIERE)
Nova izlozba Stripa u Italiji, Aosta. Izlozba je regionalnog karaktera, tj. posvecena je Francuskom i Italijanskom stripu. Na izlozbi ce ucestvovati mnogi strip autori iz te dve zemlje izmedju ostalih tu ce se naci i Enki Bilal, Alfredo Castelli, Vittorio Giardino, Milo Manara... Datum odrzavanja izlozbe: 5,6,7 Februar 1999. http://space.tin.it/arte/kcentomo/ (moja preporuka je da sacekate par dana da se postavi cela prezentacije, vest je toliko sveza da moze da vam se dogoditi da vidite samo naslovnu stranu sajta)

-JEAN-CLAUDE FOREST, creator Barbarele, umro je 29. Decembra u Parizu, u 68. godini zivota. Obzirom da je informacija Izuzetno sveza, a praznici su pa necu stici nista vise da napisem o ovome, prporucujem Vam da predjete na sledeci sajt i tamo vise saznate o JEAN-CLAUDE FORESTu i njegovom radu. http://www.starwatcher.org/forest.html (sa iste strane mozete preci i na stranu s ovogodisnjim intervjuom sa Moebiusom)


6. SA RAFOVA KNJIZARE
(Knjizara "ALAN FORD", Beograd)


Ne znam koliko ste upoznati sa ponudom u nasoj knjizari "Alan Ford" (Novi Beograd, blok 24, 311-34-51 ), tako da cu vam pomenuti izdanja koja su se pojavila u toku ove godine a koja smo mi prodavali (i prodajemo i dalje ).
- Princ Valijant 15. tom ( NOVO )
- Serpieri : Druna 3
- Serpieri : Druna 4
- Moebius : Ludaca svetog srca
- Moebius : Reintegracija dezintegracije
- Manara / Prat : Indijansko leto
- Manara / Prat : El Gauco
- Manara : Djuzepe Bergman 1-3 ( NOVO, 352 strane )
- Rosinski / Van Ham : Velika moc malog sninkela
- Abuli / Bernet : Torpedo 5,6,7,S
- Betmen : Crno i bjelo
- Hermann : Tormjevi Boa Morija 7( NOVO, 46 strana )
- Bojan Redzic : Djoka i Mrca ( NOVO, 69 strana )
- Alan Ford 86 : Hladni pol ( NOVO, posebno-neobjavljeno izdanje)

Svi navedeni albumi su crno-beli, dok je broj strana razlicit. Uskoro ocekujemo jos neka izdanja o kojima cu vas izvestiti. Takodje imamo veliki izbor novih stripova iz Hravatske ( Dylan Dog, Alan Ford, Martin Mistere, Zagor, Comic strip ... ). Izdvojio bih i albume Zezelja : "Rex" i "Crno i bjelo" Detaljnije o nasoj knjizari mozete naci na

http://SOLAIR.EUnet.yu/~mimim

Marko



7. LINKOVI KA SAJTOVIMA POSVECENIM STRIPU
sa podrucja bivse Jugoslavije

(poredjani po abecednom redu, ako sam neki propusti,slobodno mi javite)
- Aleksandar Zograf - YU,Pancevo
http://www.pancevo.com/~zograf/
- Biblioteka srpskog Stripa - Projekat Rastko - YU,Beograd
http://www.rastko.org.yu/strip/index.html
- Bojan Kovacevic - YU,Indjija
http://www.beotel.yu/~nkord/index.htm
- Branislav Kerac - YU,Novi Sad
http://members.tripod.com/~bkerac/
CatClaw
http://members.tripod.com/~ivarman/
http://www.kenpiercebooks.com
http://194.133.169.8/cizgiroman/catclaw.htm
- HIES - Hrvatska interaktivna Enciklopedija Stripa - CRO,Zagreb
http://www.comics.cro.net
- Komuna-Strip - YU,Beograd
http://www.komuna.co.yu/strip/
- Novi autorski strip u srbiji
http://cr.opennet.org/-+-=+/
- Obrad Popovic Cho - YU,Novi Sad
http://www.unovomsadu.com/strip/cho/index.html
- Prot Pictures - Dubravko Matakovic - CRO,Zagreb
http://www.geocities.com/SunsetStrip/Arena/2153/
- Rastko Ciric - YU,Beograd
http://www.strip.co.yu/ciric/index.html
- Serbian comics homepage - YU,Beograd
http://www.beograd.com/comics/
- STRIP.CO.YU - YU,Beograd
http://www.strip.co.yu
- STRIPBURGER - SLO,Ljubljana
http://www.ljudmila.org/stripcore/com.htm
- Unovomsadu.com-Strip - YU,Novi Sad
http://www.unovomsadu.com/strip/index.htm
- Zezeljvision - The Danijel Zezelj Webzine - CRO,Zagreb
http://members.tripod.com/~slowfire/index.html
- Zlatko Milenkovic - YU,Novi Sad
http://members.tripod.com/~ZM97/
http://www.unovomsadu.com/strip/zmcomics
- Zoran Janjetov - YU,Novi Sad
http://www.unovomsadu.com/strip/janjetov/index.htm


8. AVANTURE MOME AVANTURIST
(poziv na saradnju)

Preveo sa sumarskog na srpski: Ivan Nikolic

Roman je napisan po istinitim dogadjajima koje je ispricao Moma

1 NOGA
PRAVI SAM PRONALAZAC

ODREDISTE : RUSANJ , YUGOSLAVIJA
Moma Sumar rodio se kao vrlo mlad.Rodio se u selu Trigula pored reke Save i velike Mlave usred potoka Race u vodenici u senu , tacnije u Rusnju.Jos kao beba bio je avanturista i pronalazac. Poducavali su ga najbolji ucitelji a najvise njegovo kuce Cuki i kokoska Tutsi.Njegovo pravo ime je Moma Momic Mazga od oca Radivoja i majke Gvozdenke ali mi cemo ga zvati samo MOMA jer lepse zvuci. Svoju prvu tvrdnju izneo je u javnost kada je imao pet godina.

Izjavio je:
"Oblaci su od leda jer tako i izgledaju.Ja sam ovu moju tvrdnju i dokazao kada sam leteo avionom.Avion se polako probijao kroz oblake a ja sam se provukao kroz prozor aviona i polako stao na njegovo krilo.Vetar severac je duvao sa istoka i nosio je sa sobom puno oblaka.Dok sam odrzavao ravnotezu uspeo sam da dohvatim jedan mali oblak.Bio je mali i sav od LEDA.Uneo sam ga u avion.Tada sam i dokazao da su oblaci od leda i shvatio da sam otkrio jedno veoma vazno naucno saznanje."

Svoja naucna saznanja nastavio je da pronalazi i u zoologiji. Proucavao je i zirafe i saznao da zirafe imaju duge vratove jer kad se one rode rode se vrlo male.A posto su sisari moraju da sisaju majcino mleko.I zbog svog malog stasa kad se rode moraju da rade na tome da izduze vrat i dohvate...majku. Medjutim to mu nije bilo jedino saznanje iz oblasti zoologije. Glavnu pricu iz te oblasti nam je ispricao kasnije.

Poceo je:
"Jednom prilikom kada sam se sa svojim dedom nasao u sred dzungle, sto je isto jedna moja avantura ali pricacu vam je drugi put, dosao sam do jednog vaznog zakljucka.Bili smo sami u dzungli.Nismo bili izgubljeni, samo nismo znali gde se tacno nalazimo.Imali smo da jedemo samo korenje.Posto sam bio jako gladan i jaci od mog dede krenuo sam u lov.Dugo nije bilo divljaci pa sam morao da pojedem jednog mrava. Tada sam dosao do vaznog zakljucka iz ove oblasti a to je:
MRAVI IMAJU UKUS SVINJETINE.


2 NOGA
20 000 MILJA POD MOREM

ODREDISTE: ARCTIC OCEAN
U prosloj NOZI ste upoznali Momu i shvatili kakav je on bio avanturista a u ovom poglavlju ce vam neustrasivi Moma ispricati jos svojih avantura.

Sve je pocelo ovako :
"Da da bas se secam te svoje avanture.Bio sam mladi izvidjac kada sam video na oglasnoj tabli oglas: Besplatno putovanje podmornicom za turiste. Odmah sam odjurio do kuce i spremio se.Tata me je zapitao gde idem a ja sam odgovorio da idem na putovanje podmornicom. Pitao me je da li i on moze da ide samnom a ja sam mu odgovorio nezno:
NEEEE !!!!!

Kada sam stigao do podmornice video sam da samo malo ljudi ide na ovo putovanje. Ali bez imalo straha sam rekao kapetanu: Vozi Misko. Dok sam putovao podmornicom i bio toliko duboko pod morem gledao sam ta divna stvorenja koja su plutala dubinama Zapadnog okeana. Video sam i jednu riblju sahranu. Bilo je veoma neobicno.Samo ja sam to primetio i video kako one sahranjuju.Prvo ih stave u nesto kao sanduk a onda bace u podzemnu reku.Mogao sam i jednoj ribi da vidim suze.

Dok sam tako gledao u vodu nisam ni primetio da podmornica propusta vodu i pocinje da tone.Svi su bezali.Kada sam shvatio to odmah sam iskocio iz podmornice i poceo da plivam ka povrsini. Kada sam isplivao primetio sam da sam cak na severnom polu.Odjednom je voda pocela da izbacuje neke baloncice i tek tada sam shvatio da se to neka riba davi.Odmah sam joj priskocio u pomoc. Jadnica je vec skoro bila mrtva kada sam je izvukao iz vode. Pitala me je kako da mi se oduzi a ja sam je samo pitao u kom pravcu je Rusanj i ona mi je odgovorila.Morao sam skroz sa severnog pola da doplivam do Rusnja.

Eto to je jos jedna ukratko ispricana moja avantura."

KMS i B.Petar

(u slucaju da ste zainteresovani za saradnju obratite
se na sledecu adresu: b.petar@eunet.yu )


Ako znate nekog ko bi bio raspolozen da svakog petka dobije email sa STRIP VESTIMA, posaljite mi njegovu email adresu ili mu predlozite da nam se on sam javi i tako upise na mailing listu.

Zlatko Milenkovic

e-mail: zmcomics@EUnet.yu
web: http://members.tripod.com/~ZM97
web: http://www.unovomsadu.com/strip/zmcomics
Zlatko Milenkovic, Petra Drapsina 16, 21000 Novi Sad

STRIP VESTI SU BESPLATNE